Natural Bag

Natuurlijk bio & logisch!

Bioplastics

Voordelen van bioplastics zijn groot: door het gebruik maken van biomassa (o.a. maïszetmeel) bespaart u op fossiele brandstoffen, verlaagt u CO2-uitstoot en draagt u bij aan de realisatie van een circulaire economie. Bioplastics worden toegepast in de verpakkingsindustrie, de foodservice, de land- en tuinbouw, de medische wereld, consumentenelektronica en in de automotive industrie.

Beheersing van plastic afval (o.a. plastic soup) kan grotendeels opgelost worden door de inzet van composteerbare en biodegradeerbare materialen. De restanten kunnen worden gebruikt in de land- en tuinbouwsector. De door Natural Bag aangeboden draagtassen van bioplastics zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar, gecertificeerd volgens Europese Norm EN 13432.

Plastic daarentegen doet er heel lang over om af te breken en is schadelijk voor het milieu. Draagtassen gemaakt van bioplastics hebben als basis-ingrediënt granulaat gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals onder andere maiszetmeel, distels, suikerriet, suikerbiet, plantaardig zetmeel en biologisch afbreekbare polymeren (biopolymeren). 

Een bijkomend voordeel van het gebruik maken van hernieuwbare grondstoffen is dat er géén op oliebasis (fossiele brandstoffen - basis van regulier plastic) bestanddelen gebruikt worden en er géén bomen gekapt hoeven te worden. De gebruikte biomassa is hernieuwbaar, van uitputting is dus geen sprake. Door de korte koolstofcyclus wordt biomassa als CO2-neutraal gekenmerkt.

Bovendien is het productieproces van een bioplastic draagtas energiezuinig in vergelijking met productie van reguliere plastic- of papieren tassen waardoor er minder CO2 vrijkomt. Een lagere CO2-uitstoot leidt tot minder broeikasgas, belangrijk voor het streven de opwarming van de aarde tegen te gaan en te verminderen.

De gebruikte mais voor de productie van het granulaat voor de bioplastics in onze producten wordt niet onttrokken aan de voedselketen en is gegarandeerd niet genetisch gemodificeerd (GGM vrij).

Bioplastics hebben dezelfde eigenschappen en voordelen als conventioneel plastic. Een bioplastic draagtas ziet er ook hetzelfde uit als een traditionele draagtas. Daarnaast is de bioplastic draagtas net zo sterk en stevig met dezelfde draag- en treksterkte. Hét grote verschil is de milieuvriendelijke afbraak van het restafval en de CO2-neutrale impact van de gebruikte biomassa. Onze aangeboden tassen zijn 100% composteerbaar. Dat maakt uw keuze voor een bioplastic draagtas van Natural Bag Natuurlijk bio & logisch!

Hieronder kunt u een promotiefilm bekijken van het productie- en researchproces alsmede verschillende toepassingen van een van de meest vooruitstrevende producenten van het basismateriaal van bioplastics.


MAASSLUIS SINTERKLAAS 2016

Hier ziet u hoe de Gemeente Maassluis practisch een duurzame invulling geeft aan de campagne "Maassluis is een cadeautje" door te kiezen voor de 100% natuurlijke tassen van Natural Bag. Onze tassen worden ingezet als goodie bag om alle kinderen en bezoekers van de officiële intocht van Sinterklaas 2016 in Nederland een prachtige herrinnering mee te geven!

www.ervaarmaassluis.nl/intocht-sinterklaas